Αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά - Συμπληρώματα Διατροφής

Τα αντιοξειδωτικά είναι ουσίες που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες στον οργανισμό μας κι επομένως είναι απαραίτητα για την καλή σωματική μας υγεία. Οι ελεύθερες ρίζες είναι υπεύθυνες για την πρόωρη γήρανση, όπως και για ορισμένες ασθένειες του σώματός μας. Επομένως, καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι να καλύπτετε τις ανάγκες σας σε αντιοξειδωτικά καθημερινά. Με αυτόν τον τρόπο, θωρακίζετε τον οργανισμό σας κι αποφεύγετε τη διάσπαση του κολλαγόνου στο δέρμα σας.
 
Ωστόσο, τα αντιοξειδωτικά δεν περιορίζονται σε αυτά τα οφέλη για τον οργανισμό. Αντιθέτως, μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά θεωρείται πως έχει αντικαρκινικά οφέλη κι αποτρέπει τις αλλεργίες, προστατεύει τις νοητικές ικανότητες και βοηθά τις αρθρώσεις και τα οστά μακροπρόθεσμα. Συνεπώς, ο καθένας πρέπει να φροντίζει να τρέφεται σωστά και να λαμβάνει τα απαιτούμενα εφόδια για την υγεία και καλή διάθεσή του. Τροφές που είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε αντιοξειδωτικά είναι γενικά τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα βατόμουρα, τα μύρτιλλα και κάθε είδους μούρα περιέχουν εξαιρετικές ποσότητες σε αντιοξειδωτικά και προτείνονται ανεπιφύλακτα.
 
Επιπλέον, το σπανάκι και το λάχανο, το μήλο και το δαμάσκηνο είναι τροφές που πρέπει να τιμάτε συχνά για να λαμβάνετε τα θρεπτικά συστατικά που προσφέρουν, όπως και τα αντιοξειδωτικά που χρειάζεστε κάθε ημέρα!

Επισκευτείτε τη σελίδα μας Συμπληρώματα Διατροφής για να βρείτε κάθε προϊόν που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες διατροφής