Υδατάνθρακες

Υδατάνθρακες - Συμπληρώματα Διατροφής

Οι υδατάνθρακες αποτελούν την πηγή ενέργειας κάθε ανθρώπου, μέσω της μετατροπής τους σε γλυκόζη και τελικά σε μόρια γλυκογόνου. Χωρίς τους υδατάνθρακες, ο άνθρωπος δεν μπορεί να προσλάβει την απαιτούμενη ενέργεια για τις καθημερινές δραστηριότητές του. Αν κι έχουν κατηγορηθεί ορισμένες φορές ότι συμβάλλουν στο αυξημένο βάρος των ατόμων, εντούτοις μονάχα η υπερβολή μπορεί να πάρει τέτοια ευθύνη. Οι υδατάνθρακες περιλαμβάνονται σε τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα άλευρα και τα σιτηρά, το γάλα και τα όσπρια. Αντιθέτως, τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες όπως το κρέας δεν έχουν υδατάνθρακες.
 
Ψηλά στις προτιμήσεις μας θα πρέπει να είναι οι σύνθετοι υδατάνθρακες, καθώς δεν επηρεάζουν αρνητικά τα σάκχαρα στο σώμα μας και μας χαρίζουν το αίσθημα κορεσμού για περισσότερο χρόνο από τους απλούς, ραφιναρισμένους υδατάνθρακες. Επομένως, θα πρέπει να προτιμάμε προϊόντα ολικής αλέσεως αντί για λευκό αλεύρι και τα παράγωγά του. Επίσης, η καστανή ζάχαρη και τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως αποτελούν ποιοτικές επιλογές για τη διατροφή σας. Αντιθέτως, επεξεργασμένοι υδατάνθρακες καλό είναι να αποφεύγονται.
 
Είναι λογικό πως μέσω της άσκησης καταναλώνεται ενέργεια κι επομένως θα χρειαστεί με το τέλος της κάθε δραστηριότητας να αναπληρωθεί αυτή η ενέργεια. Την καλύτερη λύση αποτελεί ένα μικρό μα ωφέλιμο σνακ μετά την άσκηση, όπου θα εντάξουμε υδατάνθρακες καλής ποιότητας και θα νιώσουμε αμέσως γεμάτοι ζωντάνια!

Επισκευτείτε τη σελίδα μας Συμπληρώματα Διατροφής για να βρείτε κάθε προϊόν που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες διατροφής